vrijdag 18 maart 2016

Water besparen toilet

Houd rekening met de inhoud van de stortbak als je een toilet installeert. Een kleinere stortbak doet zijn werk net zo goe maar bespaart een hoop drinkwater. Water besparen is vaak vrij eenvoudig en daarmee een mooi begin naar. Ongeveer procent van ons water gebruiken we om het toilet door te spoelen.


Het toilet is dé slokkop op het gebied van drinkwaterverbruik.

Vroeger verbruikte één toiletspoeling al vlug l water met alle negatieve . Je kan heel wat besparen op je waterverbruik door een fles in het waterreservoir van je toilet te leggen. Zo kan er minder water in de spoelbak . Het doorspoelen van het toilet gebeurt vaak op de automatische piloot. Dankzij regenwaterrecuperatie kan je een flink stuk op je waterverbruik besparen.


Vooral bij het doorspoelen van het toilet, is dit meer dan welkom. Waterstop: Wanneer iedereen een waterbesparende stortbak zou gebruiken, zou dit 1miljoen liter water per jaar besparen. Een klassiek toilet verbruikt per spoelbeurt al snel liter.

Plaats een spaarspoeltoets op het toilet. Hoe bewust ben jij van jouw watergebruik? Je drinkt de hele dag (warm) water uit de kraan, spoelt de wc door na ieder toiletbezoek en laat de . Bestaande toiletreservoirs kunt u aanpassen om water te besparen. Stel de vlotter lager af, waardoor per spoelbeurt minder water wordt gebruikt.


Samen douchen bespaart meteen al de helft aan water. De waterspoeling van het toilet is een grootverbruiker en goed voor ongeveer een derde van het totale waterverbruik van een gezin. Ik wil niet zeiken, maar per dag spoelen we gemiddeld zes keer het toilet door: vijf.


Een simpele manier van waterbesparen is een baksteen of kunststoffl es . Hoevaak maak je gebruik van kraanwater in huis? Even de planten water geven, het toilet doortrekken na je dagelijkse boodschap, de groenten wassen. Om het waterverbruik van kranen te besparen, kunnen mengkranen met dubbele.


Kies daarom voor waterzuinige toiletten en urinoirs. Een spoelonderbreker in het toilet vermindert uw waterverbruik met 8. Splash ECO - Waterbesparen door heel het huis. Met een besparende straalregelaar kunt u tot op water besparen.

Veel water besparen op het toilet. Onderzoek wijst uit: maar liefst van het water wat we dagelijks gebruiken wordt door het toilet gespoeld. Lees hoe jij thuis en op het werk water kunt besparen. Op die manier blijft het vulvolume beperkt. En je bespaart liter bij elke spoelbeurt.


Er zijn veel redenen om water te besparen. Gebruik zo vaak mogelijk de spaarknop van je toilet. Lees onze blog en start vandaag nog met water besparen. De voornaamste schoon water verbruikers zijn de douche en het toilet.


Per persoon bespaart u hiermee liter drinkwater per dag. Dit is ruim van uw dagelijks waterverbruik. Het vacuüm toiletsysteem transporteert d. Je kan uw bestaande toilet aanpassen of kiezen voor een nieuw besparend model.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts